Go Back
+ servings
Kålrot i ugn

Receptet - Så gör du:

Kålrot i ugn

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Kålrot i ugn är ett härligt alternativ som kan serveras precis som potatis. Kålroten är en nyttig grönsak som dessutom har ungefär halva innehållet av kolhydrater jämfört med potatis. Otroligt gott och snabbt att göra!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 st kålrot
  • 3 msk rapsolja eller olivolja
  • salt
  • nymalen peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skala kålroten och skär i cirka 1 cm tjocka stavar, tänk pommes frites!
  • Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut kålrotsstavarna. Krydda med salt och peppar och ringla olja över bitarna, blanda lite direkt på plåten.
  • Sätt in plåten i mitten av ugnen och tillaga i ugnen vid 225°C i cirka 25 minuter, tills att kålroten fått lite färg.
  • Färdigt! Njut av din kålrot i ugn och servera precis som potatis i ugn!
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Kålrot i ugn