Skinklåda är en klassisk rätt som är som en snabbare paj utan någon pajdeg. Den är dessutom väldigt enkel att göra. Passar helt perfekt till vardags och lugna helgdagar, när man vill ha något otroligt gott, enkelt och snabbt!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 45 minuterminuter
Totalt 1 timmet
Portioner 4personer
Ingredienser
300grökt skinka
750gpotatis
1stgul lök, hackad
3dlmjölk
1dlgrädde
4stägg
1dlriven ost
1,5tsksalt
3krmsvartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C. Hacka skinkan och potatisen i tärningar eller strimlor. Hacka den gula löken.
Varva potatis, skinka och lök i en ugnsform.
I en skål, vispa lätt ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar i en skål. Häll över innehållet i ugnsformen. Toppa med riven ost.
Grädda skinklådan i mitten av ugnen i 45-50 minuter vid 200°C.
Färdigt! Ta ut ur ugnen och servera, gärna med en härlig grönsallad!