Go Back
+ servings
Skinklåda

Receptet - Så gör du:

Skinklåda

4.9/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Skinklåda är en klassisk rätt som är som en snabbare paj utan någon pajdeg. Den är dessutom väldigt enkel att göra. Passar helt perfekt till vardags och lugna helgdagar, när man vill ha något otroligt gott, enkelt och snabbt!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 300 g rökt skinka
  • 750 g potatis
  • 1 st gul lök, hackad
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 4 st ägg
  • 1 dl riven ost
  • 1,5 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C. Hacka skinkan och potatisen i tärningar eller strimlor. Hacka den gula löken.
  • Varva potatis, skinka och lök i en ugnsform.
  • I en skål, vispa lätt ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar i en skål. Häll över innehållet i ugnsformen. Toppa med riven ost.
  • Grädda skinklådan i mitten av ugnen i 45-50 minuter vid 200°C.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och servera, gärna med en härlig grönsallad!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Skinklåda