Go Back
+ servings
Köttfärssås med rödvin

Receptet - Så gör du:

Köttfärssås med rödvin

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Hemligheten till en riktigt god köttfärssås är att tillsätta rödvin. Både enligt mig själv och det klassiska receptet på italiensk bolognese! Rödvinet förstärker nämligen färsens smak, och ger en godare köttfärssås, medan alkoholen i vinet kokar bort!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 550 g nötfärs
  • 1,5 msk olivolja
  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1,5 dl rödvin
  • 0,5 dl vatten
  • 400 g (1 burk) krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 tsk torkad oregano

Instruktioner

  • Finhacka löken och vitlöken och ha redo vid sidan av så länge.
  • Tillsätt oljan till en stekpanna börja stek färsen tills den inte längre är rosa på någon sida. Rör om då och då.
  • Tillsätt rödvin och vatten, hackad lök och vitlök, och låt fräsa i några minuter, så det nästan inte är någon vätska kvar. Valfritt: Sätt vatten på kokning till pasta eller bovete till 4 personer, enligt förpackningens anvisningar. Låt koka upp och tillsätt pastan när det kokar, fortsätt under tiden med nästa steg.
  • Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, smula ned en buljongtärning, samt torkad oregano. Rör om och låt köttfärsen puttra i cirka 15-20 minuter.
  • Färdigt! Smaka av med salt och peppar och servera med tillbehör såsom pasta eller bovete, och gärna riven parmesan!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Köttfärssås med rödvin