Här är en ljuvligt god kaka på squash som passar till både efterrätt och mellanmål. Perfekt när man vill ha en god, lite mindre söt kaka, som dessutom tar vara på all squash på bästa sätt!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 45 minuterminuter
Totalt 55 minuterminuter
Portioner 8portioner
Ingredienser
2stägg
2,5dlvetemjöl
1tskmalen kanel
1tskbakpulver
½tsksalt
2,5dlströsocker
1,25dlrapsolja (eller annan neutral olja)
2,5dloskalad, finriven squash (ta bort fröna om de är för stora)
1,25dlhackade hasselnötter eller valnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Dela squashen i grova bitar med skal och riv den fint. Tryck ut så mycket saft som möjligt hur den rivna squashen och mät upp mängden som anges i receptet.
I en stor skål eller bunke, vispa strösocker och ägg luftig och pösigt, gärna med elvisp.
Tillsätt alla torra ingredienser till äggblandningen och rör om.Tillsätt nu olja, ägg, riven squash och hackade nötter till blandningen och rör om.
Häll smeten i en form som rymmer 1,5-2 liter, ungefär en avlång brödform.
Grädda kakan i mitten av ugnen vid 175°C i cirka 45-50 minuter, eller tills att en sticka som sticks ner i kakan inte blir kladdig.