Go Back
+ servings
Squashkaka

Receptet - Så gör du:

Squashkaka

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är en ljuvligt god kaka på squash som passar till både efterrätt och mellanmål. Perfekt när man vill ha en god, lite mindre söt kaka, som dessutom tar vara på all squash på bästa sätt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 2 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,25 dl rapsolja (eller annan neutral olja)
  • 2,5 dl oskalad, finriven squash (ta bort fröna om de är för stora)
  • 1,25 dl hackade hasselnötter eller valnötter

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C. 
  • Dela squashen i grova bitar med skal och riv den fint. Tryck ut så mycket saft som möjligt hur den rivna squashen och mät upp mängden som anges i receptet.
  • I en stor skål eller bunke, vispa strösocker och ägg luftig och pösigt, gärna med elvisp.
  • Tillsätt alla torra ingredienser till äggblandningen och rör om.Tillsätt nu olja, ägg, riven squash och hackade nötter till blandningen och rör om.
  • Häll smeten i en form som rymmer 1,5-2 liter, ungefär en avlång brödform.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen vid 175°C i cirka 45-50 minuter, eller tills att en sticka som sticks ner i kakan inte blir kladdig.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Squashkaka