Go Back
+ servings
Kycklingkrydda

Receptet - Så gör du:

Kycklingkrydda

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna hemmagjorda kycklingkrydda är enkel att göra och passar bra till all typ av kyckling. Grillad, ugnsbakad, såväl som stekt!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 12 matskedar

Utrustning

Ingredienser
 

  • 2 msk torkad, mald basilika
  • 2 msk rosmarin, krossad och torkad
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk torkad, mald timjan
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk svartpeppar
  • 2 msk torkad persilja
  • tsk cayennepeppar
  • ½ msk salt (eller efter smak)

Instruktioner

  • Tillsätt alla ingredienser i en liten skål och blanda väl.
  • Förvara i en lufttät behållare i åtminstone 6 månader.
  • Använd till att krydda kyckling innan grillning, ugnsbakning eller stekning.
  • För att använda som en kycklingrub, kombinera 2 msk av din kycklingkrydda med 2 tsk farinsocker, eller efter smak.
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Kyckling krydda, Kycklingkrydda