Go Back
+ servings
Nyttiga bars

Receptet - Så gör du:

Nyttiga bars

5/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag är fullständigt förälskad i att göra dessa härliga mellanmål eller snacks. Det är så mycket enklare än man tror. Dessutom är de goda, sega, och läckra! Så mycket godare än de man kan köpa i butiken, och fria från okända konserveringsmedel!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 10 bars

Ingredienser
 

  • 2,5 dl slätt jordnötssmör
  • 1,5 dl flytande honung
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • ½ tsk salt
  • 6 dl havregryn
  • 0,75 dl torkade tranbär eller små chokladbitar
  • 3 msk småkrossade jordnötter, mandlar, eller cashewnötter (eller en mix av dem)

Instruktioner

  • Klä en plåt med de ungefärliga måtten 20×20 cm med bakplåtspapper.
  • I en stor skål, rör ihop jordnötssmör, honung, vaniljextrakt och salt tills det är slätt.
  • Tillsätt havregryn, tranbär/chokladbitar och hackade nötter. Blandningen kan verka torr till en början, men fortsätt att röra om så kommer blandningen att smälta ihop. Rör om och pressa fast blandningen kompakt över plåten. Använd en andra bit bakplåtspapper och baksidan av en sked för att platta till blandningen.
  • Kyl i kylen i minst 1 timme och skär sedan i bars. Förvara dem helst i kylen, eller i lufttät burk i rumstemperatur.
  • Färdigt! Njut av dina nyttiga bars!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Nyttiga bars