Jag är fullständigt förälskad i att göra dessa härliga mellanmål eller snacks. Det är så mycket enklare än man tror. Dessutom är de goda, sega, och läckra! Så mycket godare än de man kan köpa i butiken, och fria från okända konserveringsmedel!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 50 minuterminuter
Totalt 55 minuterminuter
Portioner 10bars
Ingredienser
2,5dlslätt jordnötssmör
1,5dlflytande honung
1tskvaniljextrakt
½tsksalt
6dlhavregryn
0,75dltorkade tranbär eller små chokladbitar
3msksmåkrossade jordnötter, mandlar, eller cashewnötter (eller en mix av dem)
Instruktioner
Klä en plåt med de ungefärliga måtten 20×20 cm med bakplåtspapper.
I en stor skål, rör ihop jordnötssmör, honung, vaniljextrakt och salt tills det är slätt.
Tillsätt havregryn, tranbär/chokladbitar och hackade nötter. Blandningen kan verka torr till en början, men fortsätt att röra om så kommer blandningen att smälta ihop. Rör om och pressa fast blandningen kompakt över plåten. Använd en andra bit bakplåtspapper och baksidan av en sked för att platta till blandningen.
Kyl i kylen i minst 1 timme och skär sedan i bars. Förvara dem helst i kylen, eller i lufttät burk i rumstemperatur.