Go Back
+ servings
Karlsbaderbullar

Receptet - Så gör du:

Karlsbaderbullar

4.8/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Så här kan man göra ljuvligt goda karlsbaderbullar hemma i köket. Jag hoppas verkligen att ni gillar dem precis lika mycket som vi gör det!
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 25 bullar

Ingredienser
 

  • 5 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst (exempelvis KronJäst)
  • 250 g rumstempererat smör
  • 1 tsk salt
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 st ägg (1 till pensling, 1 till degen)
  • 11 dl till 12 dl vetemjöl (anpassa efter behov)

Topping

  • 75 g smält smör
  • strösocker

Instruktioner

  • Värm mjölken till 37°C. Ta av värmen och för över till en stor bunke. Smula ned jästen och rör om med en gaffel.
  • Tärna smöret i små bitar och tillsätt det till mjölken i bunken, bit för bit. Tillsätt även de övriga ingredienserna (inte ett av äggen och inte toppingen). Rör ihop till en smidig konsistens som är aningen kladdig.
  • Låt jäsa under kökshandduk i 60 minuter.
  • Baka ut degen på en plan yta till ca 25 bullar beroende på storlek.
  • Rulla varje bulle till en långsmal korv. Sätt ihop ändarna, tvinna och rulla ihop till kringelbulle (bullnystan eller snurra är också fint).
  • Låt bullarna jäsa på plåt klädd med bakplåtspapper i 55 minuter, tills de blivit ungefär dubbelt så stora.
  • Sätt ugnen på 225°C. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda vid 225°C i cirka 10 minuter, så de blir gyllene i färgen.
  • Ta ut bullarna och låt svalna på galler.
  • Pensla med smält smör och doppa bullarna direkt i strösocker.
  • Färdigt! Njut av dina karlsbaderbullar!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Karlsbaderbullar