Go Back
+ servings
Godaste dadelbollarna

Receptet - Så gör du:

Godaste dadelbollarna

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa är de godaste dadelbollarna enligt mig, med dadlar och nötter och sedan överdragna med strimlad kokos. Ett lättlagat sött och hälsosamt, och faktiskt också helt veganskt mellanmål!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 12 bitar

Ingredienser
 

  • 10 st till 12 st dadlar
  • 5 dl pekannötter
  • 1 nypa havssalt
  • 0,5 dl riven kokos

Instruktioner

  • Urkärna dadlarna och blötlägg dem helt i varmt vatten i 10 minuter tills de mjuknar.
  • Lägg de urkärnade dadlarna och pekannötterna i skålen på en stor mixer eller matberedare. Mixa på hög effekt tills en tjock smet bildas och blandningen känns kladdig.
  • Ta ca 1-2 matskedar av blandningen åt gången och använd händerna för att rulla till en boll. Om du har tid kan du låta dem stelna i kylen i 5 minuter.
  • Rulla dadelbollarna i strimlad kokos, pressa försiktigt så att det fäster. Ger ca 12-14 st dadelbollar.
  • Färdigt! Njut av de godaste dadelbollarna! Förvara i en lufttät behållare i kylen, de håller sig cirka 10-14 dagar i kylen.
Måltid Efterrätt, Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Godaste dadelbollarna