Dessa är de godaste dadelbollarna enligt mig, med dadlar och nötter och sedan överdragna med strimlad kokos. Ett lättlagat sött och hälsosamt, och faktiskt också helt veganskt mellanmål!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 12bitar
Ingredienser
10sttill 12 st dadlar
5dlpekannötter
1nypahavssalt
0,5dlriven kokos
Instruktioner
Urkärna dadlarna och blötlägg dem helt i varmt vatten i 10 minuter tills de mjuknar.
Lägg de urkärnade dadlarna och pekannötterna i skålen på en stor mixer eller matberedare. Mixa på hög effekt tills en tjock smet bildas och blandningen känns kladdig.
Ta ca 1-2 matskedar av blandningen åt gången och använd händerna för att rulla till en boll. Om du har tid kan du låta dem stelna i kylen i 5 minuter.
Rulla dadelbollarna i strimlad kokos, pressa försiktigt så att det fäster. Ger ca 12-14 st dadelbollar.
Färdigt! Njut av de godaste dadelbollarna! Förvara i en lufttät behållare i kylen, de håller sig cirka 10-14 dagar i kylen.