Pajdegen: Låt smöret rumstempereras och skär smöret i små tärningar. I en bunke, arbeta ihop smör och vetemjöl till en smulig deg genom att nypa med händerna. Tillsätt sedan kallt vatten och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut pajdegen i en form, ca 24 cm i diameter. Skär av bitar som går över kanten, och nagga botten med en gaffel. Ställ in i kylen i 20 minuter (fortsätt gärna med att arbeta med pajfyllningen under tiden). Sätt ugnen på 180°C.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 180°C i 12-15 minuter.
Ansa, skölj och strimla purjolöken.
Fräs strimlad purjolök och skinka i olivolja på låg värme. Tillsätt sedan gräslöken i pannan.
I en skål, vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Tillsätt riven ost, salt och peppar.
Tillsätt skinkfyllningen i pajskalet och toppa med äggstanningen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter på 200°C eller tills äggstanningen stelnat till.