Om du inte har lagat ett fårlår tidigare, så kan man vara lite rädd inför uppgifte. Var inte rädd! Det är så mycket lättare att laga fårlår än man tror. Ingredienslistan är som vi i detta recept kommer att se inte särskilt lång heller. Allt du behöver för detta recept förutom fårlåret är vitlök, olivolja, färska örter, Dijon-senap, salt och peppar!
Förberedelser 20 minuterminuter
Tillagning 1 timmet45 minuterminuter
Totalt 2 timmart5 minuterminuter
Portioner 8portioner
Utrustning
Stekpanna helt i metall som tål ugn
Galler att ha ovanpå stekpannan
Aluminiumfolie
Köttermometer
Hushållspapper
Ingredienser
1sttrimmat fårlår med ben (på 2-2,5 kg)
4stvitlöksklyftor, finhackade
1mskolivolja
1mskhackad färsk rosmarin
1mskhackad färsk timjan
1mskDijon-senap
1msksalt
2tskmalen svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader C. Täck en stekpanna helt i metall (inte plast) med aluminiumfolie.
Torka av lammet med hushållspapper. Använd en vass kniv för att göra grunda snitt överallt på fårlårets ovansida.
Kombinera vitlök, olivolja, rosmarin, timjan, dijon, salt och peppar, i en liten skål.
Lägg lammet med fettsidan uppåt på ett galler ovanpå stekpannan. Fördela vitlöksblandningen jämnt över lammet, gnid in ordentligt i de uppskurna snitten.
Ställ in fårlåret i ugnen och grädda tills det når en innertemperatur på 57 grader C för medium-tillagat. I ugnen tar detta cirka 1 timme 30 minuter till 1 timme 45 minuter. Låt vila i 15 minuter utanför ugnen innan du skär upp och serverar.