Detta är en lättlagad rödvinssås till lamm som passar vackert med lammets smak. Med denna sås ser du till att verkligen framhäva dess goda smaker!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
1stfinhackad rödlök
1msksmör
¼tsktorkad rosmarin
½tsktorkad timjan
3dlrött vin
2dlvatten
½mskkalvfond
salt efter smak
peppar efter smak
Instruktioner
Samla ihop ingredienserna.
Fräs löken tills den är genomskinlig, 3 till 4 minuter. Rör om då och då.
Tillsätt vin, rosmarin och timjan. Koka upp på hög värme tills vinet har reducerats med cirka två tredjedelar.
Tillsätt kalvfonden och vattnet och låt koka upp. Sänk värmen till medel och fortsätt låta puttra, rör om ofta, tills blandningen reducerats till cirka 2 dl.
Tillsätt det kalla smöret och fortsätt röra tills smöret har smält. Justera kryddningen efter smak med salt och peppar.