Go Back
+ servings
Rödvinssås till lamm

Receptet - Så gör du:

Rödvinssås till lamm

4.3/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en lättlagad rödvinssås till lamm som passar vackert med lammets smak. Med denna sås ser du till att verkligen framhäva dess goda smaker!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 st finhackad rödlök
  • 1 msk smör
  • ¼ tsk torkad rosmarin
  • ½ tsk torkad timjan
  • 3 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • ½ msk kalvfond
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • Samla ihop ingredienserna.
  • Fräs löken tills den är genomskinlig, 3 till 4 minuter. Rör om då och då.
  • Tillsätt vin, rosmarin och timjan. Koka upp på hög värme tills vinet har reducerats med cirka två tredjedelar.
  • Tillsätt kalvfonden och vattnet och låt koka upp. Sänk värmen till medel och fortsätt låta puttra, rör om ofta, tills blandningen reducerats till cirka 2 dl.
  • Tillsätt det kalla smöret och fortsätt röra tills smöret har smält. Justera kryddningen efter smak med salt och peppar.
  • Servera ditt lamm med rödvinssåsen och njut!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Rödvinssås till lamm